Še 10 prostih mest.

Tečaj Bargue metode prirejen za otroke

Program je nekoliko skrajšan in nudi otroku začetne koncepte v risanju po Bargue metodi.

Omogoči mu, da se seznani s konceptom ravne linije, kótom in lestvico tona. Metoda ga nauči natančnega opazovanja in merjenja kar je ključno za razvoj njegove vizualne pismenosti. Njegova naloga je da uspešno kopira plošče in tako razume način kako uspešno prebrati kakršnokoli predmet ki ga opazi v naravi, ga razstavi na sestavne dele in metodično sestavi nazaj v predstavljeno obliko.

Gre za analitično metodo, ki krepi njegovo sposobnost kritičnega presojanja, daje sposobnost videti to kar je, ne pa kar misli da je. Kreativnost otroka se šele lahko začne ko so postavljeni močni temelji.

Po osvojitvi orodja, razumevanju gledanja zunanjih objektov pride na vrsto njegova lastna izraznost, predvsem če otrok želi nadaljevati risanje figure, kjer spoznavamo ritem gesture in prav tako anatomijo človeškega telesa.

Metoda nudi visoko kakovostni in celostni pristop k učenju risanja za vsakega posameznika, ki resno želi izražati lepoto videnega in to tudi predstaviti na način ki v posamezniku vzpodbuja emocijo lepote in navdušenja.

Materiali :

  • Arches akvarelni papir – hot pressed satin 56×76
  • Svinčniki Steadler (2b,2h, 5h)
  • Gnetilna radirka
  • Radirka
  • Risalna plošča

Cena programa je 100€, traja pa 18 ur. Materiali niso vključeni v ceno.

Maksimalna udeležba 10  študentov, minimalna 5 študentov.

150,00 

Tečaj bo izveden, ko bo nanj prijavljenih vsaj 5 kandidatov. Maksimalno število prijav na posamezen tečaj je 10. Ko bo prijav dovolj, boste po e-pošti prejeli obvestilo o datumu tečaja ter podatke za plačilo. Če se tečaja na določen dan ne morete udeležiti, vas naprošamo, da nas o tem obvestite v čim krajšem možnem času.

Vsi tečaji potekajo ob sobotah med 17. in 20. uro v Mladinskem centru Celje na naslovu Mariborska cesta 2.

Še 10 prostih mest.

Če želite prijaviti večjo skupino ljudi, nas predhodno kontaktirajte.

Več informacij

Prva uro se otrok spozna s konceptom linije in kóta. Prvih 15 minut riševa nekaj linij in mu pojasnim kaj pomeni kót. Podam mu vizualno orodje s katerim bo potem v duhu očesa samostojno izmeril in ocenil razdalje in kóte ter tako uspešno natančno ujel posamezno linijo. To znanje, ki je zdaj teoretično seveda praktično izvede s serijo risb. Hkrati otrok s tem tudi vadi posamezne značilnosti obraza, torej oko, nos, usta, uho. To znanje tudi z lahkoto potem prenese nadaljnje ko se v nadaljnem programu loti portretiranja. Program konča Bargue risbo s polnim senčenjem.

Dela študentov