Še 9 prostih mest.

Tečaj Bargue metode za odrasle

Risanje po Bargue metodi zavzema vaje kopiranja po ploščah katere je zasnoval franconski akademik Charles Bargue(1826/1827 – April 6, 1883). Študent dobi pri tem močne temelje razumevanja proporcije in tona. Seznanimo se s konceptom točke, ravne linije, kotom in lestvico tona. Vaje so osnovane po nivojih težavnosti( level 1, level 2, level 3). Študent tako postopoma osvaja koncepte in na koncu nariše polno risbo s senčenjem. Primerno je za začetnike kot tudi ljubitelje risanja, ki bi želeli nadgraditi svoje znanje proporcije in senčenja. Materiali niso všteti v ceno.

Metoda nas nauči natančnega opazovanja in merjenja kar je ključno za razvoj vizualne pismenosti. Vaša naloga je, da uspešno kopirate plošče in se s tem naučite kako uspešno vizualno prebrati kakršnokoli predmet, ki ga opazite v naravi, ga razstavite na sestavne dele in metodično sestavite nazaj v predstavljeno obliko. Gre za analitično metodo, ki krepi vašo sposobnost kritičnega presojanja in vam daje sposobnost videti to kar je, ne pa kar mislite da je. Kreativnost se šele lahko začne ko so postavljeni močni temelji.
Po osvojitvi orodja in razumevanju gledanja zunanjih objektov pride na vrsto tudi vaša lastna izraznost predvsem če želite nadaljevati risanje figure kjer spoznavamo ritem gesture in prav tako nekaj anatomije človeškega telesa. Metoda nudi visoko kakovostni in celostni pristop k učenju risanja za vsakega posameznika, ki resno želi izražati lepoto videnega in to tudi predstaviti na način, ki v posamezniku vzpodbuja emocijo lepote in navdušenja.

Materiali :

  • Arches akvarelni papir – hot pressed satin 56×76
  • Svičniki Steadler (2b,2h, 5h)
  • Lesene palice za meritev
  • Bargue plošče
  • Risalna plošča

Cena programa je 180€, traja pa 30 ur. Materiali niso vključeni v ceno.

Maksimalna udeležba 10  študentov, minimalna 5 študentov.

180,00 

Tečaj bo izveden, ko bo nanj prijavljenih vsaj 5 kandidatov. Maksimalno število prijav na posamezen tečaj je 10. Ko bo prijav dovolj, boste po e-pošti prejeli obvestilo o datumu tečaja ter podatke za plačilo. Če se tečaja na določen dan ne morete udeležiti, vas naprošamo, da nas o tem obvestite v čim krajšem možnem času.

Vsi tečaji potekajo ob sobotah med 17. in 20. uro v Mladinskem centru Celje na naslovu Mariborska cesta 2.

Še 9 prostih mest.

Če želite prijaviti večjo skupino ljudi, nas predhodno kontaktirajte.

Več informacij

Bargue ploščo(risbo) postavimo tik ob naš papir na leseno ploščo. Poravnamo obe risbi drug ob drugo. Z uporabo meritvene palice izmerimo višino risbe na Bargue plošči. Izmerjeno višino prenesemo na naš papir in naredimo oznako s svinčnikom. Z uporabo meritvene palice izmerimo širino na Bargue plošči. Izmerjeno širino označimo na svojem risalnem papirju. Bodite pozorni na ovojnico in jo poskusite narisati, prepričajte se da ovojnica sovpada z višino in širino vaše meritve. Pozorno opazuj Bargue-ovo ploščo. Risba je iz ovojnice postopoma razdeljena na manjše dele z uporabo ravnih linij. Opazi, da nekatere linije se tudi sekajo. Poskušaj kopirati linije in kote z veliko natančnostjo. Opazuj ton na Bargue-ovi plošči. Poišči najtemnejši ton in nanesi ta ton na svoj papir. Pri svoji risbi začni z najtemnejšimi toni in počasi napreduj v svetlejše tone.