Še 10 prostih mest.

Tečaj risanja figure

Risanje figure je zelo zahtevna naloga zato se bomo na začetku lotili risanja figur po ploščah( slika 1.) in tako s tem ponovili korake konstrukcijskih linij in kótov. Nato sledi polna risba figure s senčenjem. Dotaknili se bomo nekaj osnov anatomije človeškega telesa( okostje in mišične skupine), ki bodo temelj za naše pravilno branje vizualne informacije ter s tem znanjem primerno modelirali oblike s pravim izborom gradienta tona ter tako prikazali željen realističen videz.

MATERIALI :

  • Gnetilna radirka
  • Radirka
  • Svinčnik steadler 2b, 2h, 5h
  • Arches akvarelni papir – hot pressed satin 56×76
  • Nitram charcoal (B, H, HB)

Cena programa je 150€, traja pa 30 ur. Materiali niso vključeni v ceno.

Maksimalna udeležba 10  študentov, minimalna 5 študentov.

180,00 450,00 

Tečaj bo izveden, ko bo nanj prijavljenih vsaj 5 kandidatov. Maksimalno število prijav na posamezen tečaj je 10. Ko bo prijav dovolj, boste po e-pošti prejeli obvestilo o datumu tečaja ter podatke za plačilo. Če se tečaja na določen dan ne morete udeležiti, vas naprošamo, da nas o tem obvestite v čim krajšem možnem času.

Vsi tečaji potekajo ob sobotah med 17. in 20. uro v Mladinskem centru Celje na naslovu Mariborska cesta 2.

Če želite prijaviti večjo skupino ljudi, nas predhodno kontaktirajte.

Več informacij

Nadaljevalni poglobljen tečaj risanje figure poteka po živem modelu. Metodo katero uporabljamo je tako imenovana primerjalna metoda, ki poteka z viziranjem in temu primernim prenosom ključnih točk in linij za konstrukcijsko risbo. Ko imamo pravilno postavljeno figuro v prostoru s pravilnimi proporcijami se lahko posvetimo anatomskim značilnostim telesa. Na ta temelj linij postavljamo mišice, ki nam bodo na končni risbi narekovale pot svetlobe ter gradient tona, ki bo sledil vpadu svetlobe. Risbo bomo poskušali približati videnemu s pravilnim opazovanjem oblik senc vendar z zavedanjem anatomskih pravilnih oblik, ki definirajo telo ženske ali moškega. Konstrukcijsko risbo bomo naredili s svinčnikom. Prenos na kvalitetnejši papir  naredili z ogljem ter nato končali risbo po živem modelu v tehniki oglje. Cena nadaljevalnega programa po živem modelu je 450 evrov na osebo. Maksimalno število je 10 oseb. Minimalno 5.

Dela študentov