Še 10 prostih mest.

Uvod v slikanje portreta in figure

Slikanje je dandanes obravnavano kot intuitivni proces. Inštrukcija umetnosti, ki je oropana pravil in brez temeljev pogosto ima pomanjkanje direkcije, jasnosti in namena.
Kot šola tradicionalne umetnosti nudim strukturiran program, ki se navezujejo na preverjene metode analiziranja in interpretiranja narave. Kurikulum je osnovan na prakse 19.stoletja francosko akademskih umetnikov katerih metod sem počaščen, da jih lahko delim.
To tradicijo želim ohraniti in deliti z drugimi.

Prepričan sem, da nekdo lahko tako dobro slika kot lahko riše. Dobra veščina je že dolgo časa obravnavana kot temelj umetnosti in razvoj dobrih risarskih praks utrdi in poda novo informacijo in razumevanje v celotnem procesu slikanja. Tako kot se mora klasično treniran glasbenik začeti učiti lestvice tako mora kompetenten slikar začeti z razumevanjem osnovnih principov risanja po živem.

Cilj in kompetenca posameznika, ki se udeleži programa je natančnost pri opazovanju, pridobivanje potrebnih veščin za izvedbo analitičnega risanja, pridobiti razumevanje koncepta kiaskura in svetlobnih vrednostih(tonov), razumeti osnove anatomije, gesture in proporcev ter pridobiti znanje o analitičnem načinu slikanja.

Uvod v portret torej zahteva neko predznanje risanja ker dobro slikanje portreta temelji na dobri risbi. Najprej priporočam tečaj risanja po Bargue kjer se boste naučili dobrih temeljev in potem se lahko preizkusite še tudi v slikanju. V primeru da ste že osvojili temelje proporcij potem je ta program primeren za vas. Študent prvo porabi nekaj ur da nariše risbo portreta ali figure, prenese risbo na platno in z mojim vodstvom začne s slikanjem.  Risanje in slikanje poteka po živem modelu. Vsak korak slikanja ga vodim vendar vedno slika samostojno. Pojasnim mešanje barv, pojasnim teorijo o barvi in odnosih tona in intenzitete barv.

Materiali :

  • Platno 50×40 cm  – za portret, majhni 40×30 cm panel platno za študijo.
  • Platno 80×60 cm za figuro, majhni 4ox30 cm panel platno za študijo.
  • Čopiči Rosemary
  • Zecchi paleta
  • Oljne barve znamke rembrandt ali winsor newton
  • Arches akvarelni papir – hot pressed satin 56×76
  • Steadler svinčnik 2B
  • Nitram charcoal (B)
  • Kneaded eraser

Cena programa slikanje figure po živem modelu je 450 evrov in traja 60 ur.

Cena programa slikanje portreta po živem modelu je 252 evrov in traja 45 ur.

Materiali niso vključeni v ceno.

252,00 450,00 

Tečaj bo izveden, ko bo nanj prijavljenih vsaj 5 kandidatov. Maksimalno število prijav na posamezen tečaj je 10. Ko bo prijav dovolj, boste po e-pošti prejeli obvestilo o datumu tečaja ter podatke za plačilo. Če se tečaja na določen dan ne morete udeležiti, vas naprošamo, da nas o tem obvestite v čim krajšem možnem času.

Vsi tečaji potekajo ob sobotah med 17. in 20. uro v Mladinskem centru Celje na naslovu Mariborska cesta 2.

Če želite prijaviti večjo skupino ljudi, nas predhodno kontaktirajte.